Venteliste - yderligere information

Der er mange private, efterskoler og højskoler, som udbyder kajakkurser. Disse kurser anvender som regel meget stabile hav-kajakker i deres uddannelse, der ikke altid er af tilstrækkelig kvalitet. Derfor godkender Aalborg Kajakklub ikke den slags kurser som adgangsgivende til medlemskab i klubben.

Aalborg Kajakklub opretter i 2017 fire begynderkurser :
Kursus 1: Uge 20: Onsdag den 17. maj - søndag den 21. maj 2017.
Kursus 2: Uge 22: Onsdag den 31. maj - søndag den 4. juni 2017.
Kursus 3: Uge 23: Onsdag den 7. juni - søndag den 11. juni 2017.
Kursus 4: Uge 25: Onsdag den 21. juni - søndag den 25. juni 2017.

Kursus skal gøre dig så fortrolig med kajakroning, at klubben kan tage ansvaret for, at du frit kan benytte klubbens kajakker og ro alene, hvorhen du vil. Så der er mødepligt til alle dage på kursus, og vi er meget nøjeregnende med, at mødepligten bliver overholdt.

Kursusprogrammet ses således ud: Onsdag er der introduktion, instruktion og 3 km roning på fjorden. Torsdag er der instruktion og 6 km roning på fjorden. Fredag er der instruktion og sikkerhedsøvelser i svømmehal. Lørdag er der 10 km roning og sikkerhedsprøver på fjorden. Søndag er der 10 km roning på Ryå, evaluering og optagelse i klubben.

Du skal kunne svømme 600 m for at blive optaget på kursus, men bortset herfra kræver det ikke særlige færdigheder at ro kajak. Hvis du kan køre på cykel, kan du også lære at ro kajak.

Klubben stiller alt materiel og udstyr til rådighed, herunder kajak, pagaj og svømmevest. Vi anbefaler i øvrigt, at du undlader at købe materiel og udstyr, før du har fået rutine som roer. Det kræver heller ikke særlig påklædning at ro. Du kan bruge det, som du har så som svedundertøj, tights eller shorts, sweatshirt eller t-shirt og en tynd regnjakke eller lignende for at holde vind og vand ude samt et par tykke uldsokker. Vi anbefaler også, at du venter med at købe beklædning inden kursus.

Klubben har normalt så lang en venteliste, at du ikke med sikkerhed kan regne med at komme på kursus i samme år, som du tilmelder dig.

Hvis du skriver dig på Aalborg Kajakklubs venteliste til begynderkursus, kan du forvente at få en e-mail om kursus primo februar. Her vil du få mulighed for at vælge, hvilket kursus du helst vil deltage i.

Når du har svaret, sætter vi hold, og så får du en e-mail med et svømmeprøvebevis, som du skal have en livredder til at udfylde, en blanket til medlemsregistrering og en anvisning på, hvornår og hvordan du skal betale kursusgebyret.

Se kursusbeskrivelsen her.

Vil du rette eller slette dine oplysninger på ventelisten, så send en mail til .

Vil du skrive dig på venteliste til begynderkursus, kan du gøre det her. Når du har oprettet dig på ventelisten vil du modtage en autogenereret email. Tjek om den er røget i dit spamfilter inden du kontakter klubben